08 aug 2022 - Poliţia Romana

Nou tip de frauda online in numele unor persoane de conducere din Europol, FBI sau Politia Romana

IGPR avertizează asupra unui nou tip de fraudă online, făcută de indivizi care îşi atribuie identitatea unor persoane din conducerea Europol, FBI sau a Poliţiei Române, prin care cer plata unor amenzi pentru a evita emiterea unor mandate de arestare.

In perioada 5-8 august 2022, Politia Romana a fost sesizata cu privire la existenta mai multor cazuri de fraude online, prin transmiterea unor mesaje prin email, in care anumite persoanele si-ar fi atribuit identitatea unor lucratori cu functii de conducere din cadrul Europol, Interpol, FBI sau Politia Romana.

Persoanele vatamate ar fi fost informate ca fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesarii unor site-uri, in care sunt prezentate actiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori.

Acestora li s-ar fi solicitat plata unor sume de bani, cu titlu de amenda penala, intr-un termen scurt, pentru a evita demararea unei proceduri judiciare si emiterea unui mandat de arestare preventiva, pe numele destinatarului emailului.

,,In situatia in care primiti astfel de email-uri, nesolicitate, va recomandam sa nu raspundeti, sa nu accesati eventualele linkuri sau atasamente si sa va adresati celei mai apropiate unitati de politie sau online, pe portalul de petitii al Politiei Romane", arata IGPR.

Sursa : www.mediafax.ro