23 dec 2021 - Poliţia Romana

Mobilizare impresionanta de angajati MAI pentru asigurarea ordinii publice in perioada sarbatorilor

Aproximativ 25.500 de angajaţi ai MAI vor asigura în fiecare zi din perioada sărbătorilor ordinea publică şi vor interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aproximativ 25.500 de angajati ai institutiei vor fi mobilizati in fiecare zi pentru a interveni in sprijinul cetatenilor in cazul producerii unor situatii de urgenta, precum si pentru a preveni si combate faptele ilegale, inclusiv cele care pot contribui la raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Lucian Bode a solicitat echipajelor de ordine publica o prezenta activa in strada mai ales in zonele aglomerate pentru a preveni producerea unor incidente grave.

Circa 1.300 de politisti rutieri vor fi mobilizati pentru fluidizarea circulatiei, evitarea blocajelor si prevenirea accidentelor grave. Acestia vor actiona in zonele cu risc crescut de producere a unor accidente si in intervalele orare cu trafic intens. Vor fi functionale in zilele de Craciun si 280 de aparate radar.

De asemenea, elicopterele Inspectoratului General de Aviatie vor survola cele mai aglomerate trasee, precum Drumul National 1, Centura Municipiului Bucuresti si principalele iesiri din Capitala, pentru a semnala zonele cu probleme.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviatie este pregatit sa execute si misiuni SMURD. In total, sunt pregatite de interventie 19 aeronave.

Totodata, MAI anunta ca in fiecare zi sunt pregatiti sa intervina peste 5.000 de pompieri.

7.000 de jandarmi vor actiona zilnic pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite si pentru rezolvarea oricaror situatii care aduc atingere linistii publice si sigurantei persoanelor.

La nivelul intregii tari, aproximativ 4.000 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat. Politia de frontiera anunta ca vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de iesire sau intrare in tara, dupa caz, pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Sursa : www.mediafax.ro