02 aug 2022 - Poliţia Romana

Mii de angajati MAI si 700 de agenti privati de securitate vor asigura ordinea la Untold

Mii de angajati ai MAI si 700 de agenti privati de securitate vor asigura ordinea la festivalul Untold, care incepe joi la Cluj-Napoca. In incinta festivalului vor fi amplsate doua spitale mobile. De asemenea, vor fi echipaje canine pentru detectarea substantelor interzise.

Potrivit organizatorilor, mii de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai Politiei Locale se vor asigura ca sunt respectate masurile de siguranta in toate cele 4 zile si 4 nopti de festival, la cea de-a saptea editie Untold. In festival vor fi si aproximativ 700 de agenti de securitate privata.

De asemenea, in perimetrul festivalului vor fi amplasate doua spitale mobile si 4 puncte de prim-ajutor. Autoritatile vor veni si cu echipaje canine pentru patrulare si pentru detectare de substante interzise si explozibili.

Organizatorii festivalului reamintesc ca obiectele interzise in festival sunt urmatoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cutite, arme, obiecte contondente, bannere sustinute de bete, scaune, lanturi, articole pirotehnice, mancare sau bauturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detasabile, orice tip de obiecte care pot rani.

,,Este permis accesul cu medicamente insotite de prescriptie medicala, insulina, picaturi pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar daca posesorii prezinta o scrisoare medicala sau orice alt document inlocuitor al acesteia si in cantitatea maxima recomandata zilnic", anunta organizatorii.

Pentru desfasurarea festivalului, au fost impuse mai multe restrictii de circulatie in zona stadionului Cluj Arena.

,,Pentru siguranta participantilor si buna desfasurare a festivalului Untold, autoritatile locale interzic accesul pietonilor in zona Salii Polivalente, a stadionului Cluj Arena si in Parcul Central <Simion Barnutiu>, perimetrul restrictionarii accesului fiind Aleea Stadion, str. George Cosbuc, de la intersectie cu str. Cardinal Iuliu Hossu pana la intersectie cu Splaiul Independentei, str. Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independentei, de la Pod Garibaldi pana la Pod Napoca, str. Cismigiu si str. Arany Janos de la numarul 17 pana la numarul 21, de pe 2 august, ora 00:00, pana pe 10 august, ora 7:00", arata organizatorii.

Programul pentru ridicarea bratarilor de festival este urmatorul: 2-3 August, 14:00 - 22:00: Parcul Central (Opera Maghiara), pentru cei care au abonamente General Access, VIP si Day 1 Passes. 4-7 August, 14:00 - 05:00: Parcul Central (Opera Maghiara), pentru toate tipurile de bilete si abonamente.

In toate cele 4 zile si 4 nopti de distractie, accesul se face intre orele 14.00 si 5.00.

Sursa : www.mediafax.ro