09 mar 2022 - Poliţia Romana

MAI: Numarul de programari online la pasapoarte a crescut cu 300% fata de anul trecut

Potrivit MAI, in perioada 1-8 martie 2022, numarul de programari online, a crescut cu 121,42% comparativ cu perioada 1-8 februarie 2022, si cu 324,05% fata de primele opt zile ale lunii martie 2021.

Si volumul de cereri depuse in tara in primele opt zile ale lunii martie 2022 a crescut cu 191,84% fata de cele depuse in perioada 1-8 februarie 2022 si cu 417,40% fata de perioada 1-8 martie 2021.

MAI a anuntat ca dispus masuri pentru evitarea supraaglomerarii la sediile serviciilor publice comunitare, printre care si dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum si suplimentarea, pana la capacitatea maxima, a statiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pasapoarte.

Ministerul a anuntat ca in vederea reducerii timpului de raspuns, impreuna cu institutiile prefectului, se va lua masura desfasurarii activitatii de lucru cu publicul si in weekend.

De asemenea, pentru a asigura eliberarea pasapoartelor intr-un termen cat mai scurt, a fost dispusa masura relocarii, in vederea solutionarii, a unei categorii de solicitari de la structurile de pasapoarte incarcate la cele cu un aflux mai mic (in perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. Bucuresti, Constanta, Iasi si Suceava catre SPCP Arges, Buzau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Caras-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomita, Olt, Mehedinti, Mures, Teleorman si Vrancea).

Totodata, in 20 de judete, unde s-a inregistrat un numar semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel putin doua ore.

MAI anunta ca marti termenul mediu, la nivel national, de eliberare a pasaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucratoare, dar ca in unele judete precum Cluj, Constanta, Timis, Vaslui termenul a fost de cca 3 zile lucratoare din momentul inregistrarii cererilor si pana la intrarea pasapoartelor simple electronice in gestiunea structurilor de pasapoarte.

Conform MAI, cetatenii se pot inscrie pe platforma de programare online si in alte judete care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.

Sursa : www.mediafax.ro