08 iul 2018 - Poliţia Romana

MAI lamureste intrebarea lui Carmen Dan despre Intorsura Buzaului: A fost vorba de depresiunea din Buzau

MAI a precizat, după comandamentul de urgenţă unde ministrul Carmen Dan l-a întrebat prefectul de la Buzău de măsurile luate pentru Întorsura Buzăului că ministrul a întrebat, de fapt, despre depresiune şi nu despre localitatea în sine, care se află în Covasna.

,,Referitor la discutiile din cadrul videoconferintei din aceasta dimineata, facem urmatoarea precizare: Zona Intorsura Buzaului, depresiunea si nu localitatea in sine, este in competenta Administratiei Bazinale de Apa Buzau - Ialomita /Sistemul de Gospodarire a Apelor Buzau si figureaza ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de catre Apele Romane. In dialogul cu prefectii, ministrul afacerilor interne a solicitat modul in care autoritatile au in atentie aceste zone. Despre aceasta zona a fost vorba in discutia cu prefectul de Buzau si nu despre localitatea care este situata in judetul Covasna", au oferit lamuriri reprezentantii Ministerului de Interne.

Precizarile vin dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a discutat duminica, la sediul MAI, prin videoconferinta, cu prefectii judetelor vizate de avertizarile meteorologice, despre masurile luate pana in prezent pentru a preveni tragediile.

,,Ati verificat si Intorsura Buzaului?", ii intreaba ministrul Carmen Dan pe cei din Buzau.

,,Doamna ministru, Intorsura nu este la noi, ci la Covasna", ii raspund acestia.

,,Bine, bine, dar e la granita de judete, e bine sa verificati si voi", le-a spus Carmen Dan.

Sursa : www.mediafax.ro