05 iul 2018 - Poliţia Romana

MAI intervine pentru a demonta un mit urban: Ambulanta neagra, care fura copii, nu exista!

Ministerul de Interne intervine în discuţiile aprinse privind autospeciala care ar răpi copiii şi asigură cetăţenii că mitul ambulanţei negre revine periodic în atenţia publică, însă nu există nicio bază reală.

,,Periodic in spatiul public revine mitul ambulantei negre cu care se rapesc copiii! Facem un apel ferm la toti cei care primesc astfel de mesaje: NU LE POPULARIZATI SI NU LE REDISTRIBUITI! Acestea sunt mesaje false si nu fac altceva decat sa creeze o stare de panica nejustificata. Oameni buni, AMBULANTA NEAGRA NU EXISTA!", au precizat reprezentantii Ministerului de Interne, pe Facebook.

Un mesaj similar a fost postat, tot pe pagina de socializare, si de catre cei de la Politia Romana, care arata ca, desi emotia ghideaza comportamentul, toate afirmatiile trebuie trecute prin filtrul ratiunii.

,,Nu e neagra, e alba si nu fura copii, aduce cultura in comunitate...este o simpla ambulanta casata, folosita intr-un proiect cultural. MIT: O ambulanta neagra se plimba prin oras si rapeste copii pentru a le lua organele.

ADEVAR: In Romania nu au fost inregistrate astfel de cazuri. Emotia si ratiunea ne ghideaza comportamentul, iar o decizie emotionala este bine sa fie trecuta prin filtrul ratiunii, chiar si ,,la cald". Daca ai vazut ceva care ti se pare suspect, suna la numarul 112, venim imediat si clarificam situatia. Ne poti sprijini prin furnizarea cat mai multor informatii care vor fi transmise in timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai facut-o. Te rugam sa nu distribui pe retelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decat sa creeze o stare de panica nejustificata pentru orice parinte care isi doreste tot ce-i mai bun pentru copilul sau", a scris pe Facebook Politia Romana.

Precizarile vin dupa ce, in spatiul public au aparut discutii aprinse privind ambulanta care fura copii. De asemenea, cinci barbati ar fi atacat o femeie, miercuri noapte, care dormea intr-o masina parcata pe o strada din Sectorul 1 al Capitalei, atacatorii fiind depistati de catre politisti si dusi la audieri. Masina femeii ar fi fost o autospeciala dintr-un proiect personal, pe care il numea ,,Salvati literatura".

,,Cu privire la vehiculul in care dormea victima, s-a stabilit ca este un unul privat, nu apartine sistemului de ambulanta si nu are utilitate medicala", au precizat reprezentantii Politiei Capitalei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, femeia avea o autospeciala pe care o numea ambulanta, ea dorind sa realizeze un proiect numit ,,Salvati literatura". Masina, care era parcata in apropierea Garii de Nord, continea mai multe carti. Potrivit acelorasi surse, femeia este acuzata ca ar fi furat copii si, desi politistii nu au indicii in acest sens, investigheaza toate aspectele semnalate.

Sursa : www.mediafax.ro