25 sep 2020 - Poliţia Romana

MAI a mobilizat peste 43.000 de politisti si jandarmi pentru ziua alegerilor

,,Pentru ziua alegerilor, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si lucratori de la alte structuri. Dintre acestia, 20.243 vor fi responsabili cu mentinerea ordinii publice la cele 18.794 de sectii de votare. Avand in vedere amploarea activitatilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv in contextul pandemiei de COVID - 19, dispozitivul de ordine si siguranta publica a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura indeplinirea misiunilor in cele mai bune conditii", spune purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-sef de politie Monica Dajbog.

Ea precizeaza ca o atentie deosebita a fost acordata localitatilor in care au fost semnalate anumite riscuri in urma evaluarilor facute de specialistii MAI.

,,Va reamintesc ca MAI a modificat reglementarile privind acordarea vizelor de resedinta, iar la nivel national au fost derulate activitati in teren pentru verificarea respectarii conditiilor de acordare a acestora. Precizez ca in ziua votului vor fi organizate filtre rutiere in intreaga tara pentru a preveni asa-zisul turism electoral", conchide Dajbog.

Sursa : www.mediafax.ro