01 iul 2018 - Poliţia Romana

MAI: 45 de persoane, evacuate noaptea trecuta, in urma inundatiilor / Zonele cu intreruperi in alimentarea cu energie electrica

Angajaţii MAI au intervenit, noaptea trecută, pentru salvarea/evacuarea a 45 persoane, anunţă Ministerul Afacerilor Interne, care precizează că, în acest moment, traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene.

Potrivit Ministerului de Interne, traficul rutier este afectat pe 5 drumuri nationale si 13 drumuri judetene, iar traficul feroviar este intrerupt pe doua tronsoane de cale ferata, sectia 205 Babeni - Alunu la km feroviar 34+400 de metri si sectia de cale ferata 403 Brasov - Intorsura Buzaului pe raza localitatii Budila, dupa ce podul feroviar din localitate a fost daramat de viituri.

De asemenea, se inregistrau intreruperi in alimentarea cu energie electrica in cinci localitati din trei judete, respectiv Covasna, Harghita si Suceava, fiind afectati peste 200 de consumatori.

"Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta al judetului Neamt a fost convocat in aceasta dimineata pentru analizarea situatiei de pe raurile Siret si Moldova, unde s-au inregistrat cresteri ale debitelor si luare masurilor necesare", potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne, remis duminica MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Interne a actionat cu peste 20.000 de angajati si aproximativ 7.400 mijloace tehnice de interventie.

Sursa : www.mediafax.ro