31 aug 2020 - Poliţia Romana

MAI: 12 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria deschise tranzitului cetatenilor romani

Potrivit unui comunicat al MAI, ministrul Marcel Vela a avut luni dimineata o convorbire telefonica cu omologul ungar, Sandor Pinter, in contextul restrictiilor de circulatie pentru cetatenii straini impuse de autoritatile ungare, incepand cu 1 septembrie 2020.

La propunerea partii romane, Ungaria a acceptat mentinerea in functiune a inca patru puncte de trecere a frontierei, suplimentar fata de cele opt comunicate initial.

Astfel, urmatoarele puncte de trecere a frontierei sunt deschise pentru tranzitul cetatenilor romani:

PETEA - CSENGERSIMA, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit) URZICENI - VALLAJ, destinat traficului international de persoane (tranzit) VALEA LUI MIHAI - NYIRABRANY, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit) BORS - ARTAND, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit) VARSAND - GYULA, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit) TURNU - BATONYA, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit) NADLAC - NAGYLAK, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit) NADLAC 2 (autostrada) - CSANADPALOTA, destinat traficului international de persoane si marfa (tranzit). CENAD - KISZOMBOR - destinat inclusiv tranzitului lucratorilor transfrontalieri CURTICI - LOKOSHAZA (feroviar) SACUIENI - LETAVERTES - destinat tuturor tipurilor de trafic SALONTA - MEHKERE - destinat inclusiv tranzitului lucratorilor transfrontalieri.

Potrivit MAI, traficul international de marfa nu va fi restrictionat, acesta se va desfasura in aceleasi conditii ca si pana acum.

Cei doi ministri au agreat si darea in functiune a noului Punct de Trecere a Frontierei Bors II, care va fi inaugurat in data de 4 septembrie 2020.

Cei doi demnitari au stabilit ca la sfarsitul lunii septembrie sa aiba o intrevedere in Romania pentru a discuta aspecte care tin de relatiile bilaterale dintre cele doua ministere.

Sursa : www.mediafax.ro