19 apr 2022 - Poliţia Romana

Lucian Bode: Raed Arafat este numit expres ca sef al DSU, secretar de stat in MAI

Raed Arafat este numit expres ca şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă, secretar de stat în MAI, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, invitat la „Ora Guvernului” din Camera Deputaţilor, invitat de grupul parlamentar AUR.

,,Doamnelor si domnilor deputati de la AUR, ati adus in atentie un subiect aflat la periferia agendei publice. Un subiect de scandal care nu onoreaza deloc cea mai reprezentativa institutie a statului roman, care este Parlamentul. De altfel, cred ca asistam la o premiera in plenul Camerei Deputatilor. A fost solicitata o dezbatere despre o persoana si i se cere Ministrului Afacerilor Interne sa se pronunte pe o speta care face obiectul unui dosar aflat pe rolul instantei de judecata. Mai mult, mi se cere sa dau explicatii despre o numire intr-o functie care nu s-a petrecut in mandatul meu, s-a petrecut asa cum bine stiti in urma cu opt ani. Cred ca realizati cu totii absurdul si penibilul situatiei si sunt convins ca majoritatea dintre dumneavoastra nu rezoneaza cu acest mod de a face politica", a spus in plenul Camerei Deputatilor Lucian Bode.

El a caracterizat demersul AUR ca fiind ,,politicianist, construit intr-un registru revansard si axat strict pe obtinerea unui eventual beneficiu de imagine".

,,In ceea ce priveste numirea secretarilor de stat, ABC-ul legislativ ne invata ca atat numirea, cat si eliberarea din functie a secretarilor de stat reprezinta atributul primului-ministru. Iar in cazul de fata vorbim despre o numire in baza unei Decizii din anul 2014 a prim-ministrului de atunci, completata de acte normative subsecvente care evidentiaza calitatea de sef al Departamentului pentru situatii de urgenta a domnului Raed Arafat. Astazi, domnul Raed Arafat este numit expres ca sef al Departamentului pentru situatii de urgenta, secretar de stat in MAI. Cred ca nu persoana care ocupa temporar o functie in arhitectura statului roman trebuie sa ne preocupe asa mult, ci mai degraba nivelul de pregatire a persoanei respective, modul de functionare a acelei institutii, rezultatele palpabile si impactul ei in societate si asupra vietilor noastre", adauga Bode.

El apreciaza ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta este o structura care ,,are o contributie uriasa in societate si in vietile noastre".

,,In cei 8 ani de la infiintare, DSU, ca parte integranta a MAI, a demonstrat si continua prin fiecare interventie sa demonstreze atat pe plan national, cat si pe plan international, ca acest sistem dedicat salvarii de vieti exceleaza si a reusit, in timp, sa se alinieze standardelor internationale. Acest fapt este confirmat de interesul altor state de a observa mecanismul de functionare a acestui sistem de management al situatiilor de urgenta si de a-l implementa in propria lor tara", a conchid ministrul de Interne.

Sursa : www.mediafax.ro