14 iul 2022 - Poliţia Romana

Iohannis: MAI trebuie sa asigure cu un profesionalism din ce in ce mai ridicat siguranta cetatenilor

MAI este o instituţie modernă, care trebuie să asigure cu un profesionalism din ce în ce mai ridicat siguranţa cetăţenilor noştri şi să se implice activ în atingerea unor obiective strategice la nivelul UE, transmite Klaus Iohannis de Ziua Ministerului Afacerilor Interne.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a transmis joi, un mesaj cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne, prezentat de catre Ion Oprisor, Consilier Prezidential - Departamentul Securitatii Nationale.

,,Se implinesc 160 de ani de la momentul infiintarii primului Minister de Interne. In prezent, institutia dumneavoastra este una moderna, care trebuie sa asigure cu un profesionalism din ce in ce mai ridicat siguranta cetatenilor nostri si sa se implice activ in atingerea unor obiective strategice la nivelul Uniunii Europene. Apreciez eforturile insemnate depuse pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii, a migratiei ilegale si pentru securizarea frontierei de stat si a frontierei comune a Uniunii Europene. Printre principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie sa se afle si contributia la finalizarea procesului de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen, consolidarea Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, protectia infrastructurilor critice nationale si cresterea rezilientei in toate domeniile de activitate sociala. Prin aplicarea corecta si fara discriminare a legii, aveti misiunea de a-i face pe toti cetatenii tarii noastre sa se simta protejati si permanent in siguranta", transmite Klaus Iohannis.

Seful statului a multumit politistilor, pompierilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si celorlalti angajati ai Ministerului Afacerilor Interne care, ,,prin devotamentul si daruirea lor, vegheaza la securitatea cetatenilor nostri si la respectarea drepturilor si a libertatilor acestora".

,,Le multumesc, de asemenea, tuturor celor care isi desfasoara activitatea in cadrul unor misiuni sau formate de cooperare multinationale si care, prin daruire si implicare, contribuie la cresterea prestigiului tarii noastre la nivel international. Totodata, aducem astazi un pios omagiu acelora care, in tara sau in afara frontierelor Romaniei, au facut sacrificiul suprem in slujba cetateanului si in indeplinirea misiunilor care le-au fost incredintate. Astazi, cand Europa se afla in fata celei mai grave crize de securitate din ultimele decenii, cauzate de agresiunea militara a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei, statele din regiune, inclusiv Romania, se confrunta cu fluxuri semnificative de refugiati. Ministerul Afacerilor Interne, alaturi de alte institutii ale statului, se afla in linia intai a sprijinirii acestor oameni a caror viata este dramatic afectata de razboi, inclusiv prin facilitarea transferului de sprijin umanitar international catre poporul ucrainean. Va indemn sa continuati a va indeplini toate misiunile cu cinste, integritate, onestitate si fermitate, contribuind astfel la consolidarea sentimentului de siguranta publica, de care cetatenii Romaniei au atata nevoie", se mentioneaza in finalul mesajului lui Iohannis.

Sursa : www.mediafax.ro