12 sep 2019 - Poliţia Romana

Interimatul lui Fifor la MAI expira astazi. Dancila, mesaj pentru Iohannis

Viorica Dăncilă a anunţat că joi expiră interimatul lui Mihai Fifor la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Premierul a făcut din nou apel la preşedintele Klaus Iohannis să renunţe la jocurile politice şi să îl numească pe Dan Chirilă, cel pe care l-a propus miercuri pentru acest portofoliu.

,,Astazi (joi - n.r.) expira interimatul domnului Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, caruia ii multumesc pentru modul in care s-a implicat in toata activitatea Ministerului de Interne intr-o perioada marcata de foarte multe provocari. Fac inca o data apel catre presedintele Klaus Iohannis sa lase deoparte jocurile politice si sa renunte la blocarea Guvenului pentru a nu periclita functionarea institutiilor statului.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca ii propune pe Dan Chirila la Ministerul Afacerilor Interne, pe Camelia Gavrila la Ministerul Educatiei si pe Dan Matei pentru functia de vicepremier pe probleme economice.

Seful Executivului a mai declarat ca va propune membri ALDE si pentru cele portofolii de ministri vacante, respectiv pe Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupa la Ministerul Energiei si Stefan Baisanu, ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Pe 28 august, Klaus Iohannis a anuntat ca respinge integral remanierea propusa de Viorica Dancila. Premierul ii transmisese sefului statului propunerea ca Dana Girbovan sa preia conducerea Ministerul Justitiei, Mihai Fifor sa fie ministru plin la Interne, senatorul Serban Valeca la portofoliul Educatie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate si Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Sursa : www.mediafax.ro