03 sep 2019 - Poliţia Romana

Instanta suspenda decizia de eliberare din functie a lui Adrian Petcu, fost secretar de stat MAI

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat decizia premierului Viorica Dăncilă de a-l elibera din funcţie pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Adrian Petcu, după ce acesta a contestat în instanţa hotărârea prin care a fost schimbat.

Adrian Petcu a fost schimbat din functia de secretar de stat in ministerul Afacerilor Interne printr-o decizie a premierului, publicata in Monitorul Oficial pe 14 august.

"Decizie pentru eliberarea domnului Adrian Petcu din functia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne: Avand in vedere adresa ministerului Afacerilor Interne nr. 20.588 din 13.08. 2019, inregistrata la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/14.080/T.G. din 14.08.2019, in temeiul art. 29 si art. 31 lit. d) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic - Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Adrian Petcu se elibereaza din functia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne", se arata in decizia premierului, publicata in Monitorul Oficial pe 14 august.

Ulterior, Adrian Petcu a contestat in instanta decizia de eliberare din functie, iar magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus suspendarea deciziei premierului prin care acesta a fost schimbat.

"Admite cererea de suspendare provizorie a executarii efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisa de Prim-Ministrul Romaniei. Dispune suspendarea provizorie a executarii efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii efectelor aceleiasi decizii", se arata in minuta deciziei.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti nu are cale de atac.

Urmatorul termen in proces este stabilit pentru marti, 3 septembrie.

Sursa : www.mediafax.ro