30 mai 2021 - Poliţia Romana

Fost ministru de Interne: De un an si jumatate IPJ Arad este condus prin imputernicire sau delegare

Fostul ministru de Interne din guvernarea PSD, în prezent senator de Arad, Mihai Fifor, spune, despre cazul omului de afaceri a cărui maşină a explodat, că este rezultatul politicii de împuternicire şi delegare care se întâmplă în MAI: „Ce autoritate are un delegat”, se întreabă Fifor.

Mihai Fifor spune ca omul de afaceri Ioan Crisan a fost ucis violent, folosindu-se o masina aruncata in aer in plina zi, pe unul din bulevardele cele mai circulate ale Aradului, nu foarte departe de centrul orasului. O astfel de crima, spune Fifor, pe pagina sa de Facebook, nu poate decat sa ridice uriase semne de intrebare legate de siguranta cetateanului, de modul in care inteleg sa isi faca datoria institutiile statului.

,,Cunosc Ministerul Afacerilor Interne... chiar bine as zice. Stiu ce se petrece in Inspectoratele Judetene de Politie, cu structurile lor cu tot. Dupa nenorocitul caz Caracal, ca interimar la Interne, am vorbit de necesitatea luptei <pe bune> cu crima organizata. Despre nevoia imediata de reformare a MAI, la nivelul tuturor structurilor sale, pana in ultimul catun unde ajunge Politia Romana. Despre reprofesionalizarea acestei institutii si despre investitii urgente si serioase in resursa umana si in infrastructura. Despre incadrarea corecta, transparenta si stabila a tuturor functiilor, incepand cu cele de conducere", spune Mihai Fifor, duminica, pe Facebook.

Potrivit lui Fifor, IPJ Arad este condus de mai bine de un an si jumatate prin imputernicire sau prin delegare.

,,De mai bine de un an si jumatate, comanda IPJ Arad este exercitata fie prin imputernicire, fie prin delegare. Ce autoritate are un <delegat> la comanda Politiei Judetene? Ce decizii isi poate asuma? De reforma a institutiei, in niciun caz", afirma Mihai Fifor.

Senatorul PSD spune ca Aradul e un oras complicat din punctul de vedere al infractionalitatii transfrontaliere, asa a fost mereu si acest lucru se va intampla in continuare.

,,Traficul de tigari, de droguri, de carne vie, de alcool, migratia ilegala, toate reprezinta provocari teribile pentru institutiile de forta ale statului. Care, dupa ziua de ieri (sambata - n.r.), par a fi fost infrante", admite fostul ministru.

Potrivit acestuia, un atentat cu bomba reprezinta un lucru ,,de o gravitate extrema", care ar trebui sa le ridice semne uriase de intrebare celor din Politia Romana de la Arad.

a avut loc in parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunta autoritatile locale. La volan se afla Ioan Crisan, om de afaceri aradean, patronul firmei piscicole Crimatex. Dupa ce in zona au fost gasite urme de explozibil, Parchetul General a preluat ancheta si se fac cercetari in rem pentru omor, fiind intocmit, deja, un cerc de suspecti. Se pare ca bomba aflata in masina omului de afaceri, sub scaunul soferului, a fost detonata de la distanta, prin telecomanda.

Sursa : www.mediafax.ro