14 sep 2019 - Poliţia Romana

Fifor: De doua zile, MAI a ramas fara conducere. Asta e ,,Romania normala" propusa de Iohannis?

Mihai Fifor a declarat că de două zile Ministerul de Interne nu mai are conducere, într-o perioadă în care se organizează prezidenţialele. Secretarul general al PSD îl întreabă pe Klaus Iohannis „Asta e «România normală» pe care ne-o propuneţi domnule preşedinte?!”.

,,De doua zile, Ministerul Afacerilor Interne a ramas fara conducere! E pentru prima oara in istoria acestei institutii care are un rol central in asigurarea ordinii publice si sigurantei cetateanului. In plin proces de reformare a sistemului de urgenta, pe fondul tragediei de la Caracal, in plin proces de organizare a alegerilor prezidentiale, domnul Iohannis gaseste de cuviinta sa lase MAI fara ministru!", a scris Mihai Fifor, sambata, pe Facebook.

,,Asta e <> pe care ne-o propuneti domnule Presedinte?! Cum veti raspunde daca se produce o calamitate sau un accident grav si nu va fi un ministru care sa coordoneze interventiile? Parafrazandu-va propriile declaratii, <> ca sa numiti ministri, asa cum va obliga Constitutia?", a completat fostul ministru interimar de Interne.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca respinge remanierea ceruta de premierul Viorica Dancila, spunand ca o considera nepotrivita.

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca va propune membri ALDE pentru portofoliile de ministri vacante, respectiv Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupa la Ministerul Energiei si Stefan-Alexandru Baisanu, ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

De asemenea, seful Executivului a declarat ca trimite si noi propuneri de ministri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirila, la Educatie, unde o propune Camelia Gavrila si pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Interimatul lui Mihai Fifor la MAI a expirat joi.

Sursa : www.mediafax.ro