30 aug 2019 - Poliţia Romana

Fifor a explicat de ce are Cumpanasu paza de la MAI: Orice persoana care cere sprijin, il primeste conform legii

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a explicat, vineri, la Constanţa, de ce Alexandru Cumpănaşu a primit pază după ce a solicitat acest lucru MAI. „Orice persoană care face dovadă că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţie”, a spus Fifor.

Ministrul de Interne Mihai Fifor a explicat, vineri, la Constanta, intrebat de ce are Alexandru Cumpanasu paza de la MAI, ca orice persoana care face dovada ca viata ii e pusa in pericol poate primi protectie.

,,E o procedura legala. Domnul Cumpanasu a solicitat acest lucru oficial MAI. S-a facut o analiza in cadrul MAI. Orice persoana care cere sprijin, il primeste conform legii. Orice persoana care indeplineste conditiile prevazute de lege, capata protectie. Orice persoana care face dovada ca are viata pusa in pericol poate primi protectie", a spus Mihai Fifor.

In aceeasi conferinta de presa, Viorica Dancila a fost intrebata ce parere are despre anuntul privind candidatura la prezidentiale a lui Alexandru Cumpanasu, premierul afirmand ca nu vrea sa comenteze.

Alexandru Cumpanasu spune ca a cerut Ministerului de Interne protectie deoarece, potrivit unchiului Alexandrei, ,,clanurile mafiote" il ameninta pe el si pe familia sa, iar in urma discutiilor cu conducerea MAI, jandarmii ii vor asigura paza.

,,Am solicitat MAI asigurarea protectiei mele si a familiei in aceasta perioada. Lupta cu clanurile mafiote din stat si din afara lui i-a facut pe unii s-o ia razna si sa ma ameninte pe mine si familia mea cu moartea dar si alte forme de amenintare. Am urmat calea legala si am informat Parchetul General si MAI. Care au dispus masurile pe care le-au considerat necesare in functie de informatiile predate dar si cele pe care acestia le detin", a scris Alexandru Cumpanasu pe Facebook.

Potrivit unchiului Alexandrei, initial s-a discutat ca agenti ai Politiei Romane sa ii asigure protectia insa ,,nu mai are incredere in institutie".

,,Motiv pentru care s-a recurs la jandarmerie. (...) Nu este placut sa te uiti peste umar insa batalia cu clanurile mafiote nu este o batalie cu o manastire de maici", mai spune Cumpanasu.

Sursa : www.mediafax.ro