08 iul 2021 - Poliţia Romana

Europol ataca MAI in cazul comisarului Ciocan: "Problema ministrului nu e atitudinea, ci faptul ca au aparut imaginile"

Problema ministrului Bode în cazul Ciocan nu e atitudinea comisarului şef, ci faptul că aceste imagini au ajuns în spaţiul public, susţin sindicaliştii de la Europol.

,,Cea mai mare problema a ministrului Bode se pare ca nu e comportamentul si atitudinea suburbana a comisarului sef Ciocan la adresa politistilor care au aplicat legea, aflat in subordinea sa directa in cadrul MAI, ci faptul ca aceste imagini au ajuns in spatiul public. E ca si cum victima unui viol este intrebata intai cat de scurta era fusta pe care o purta si abia apoi despre trauma prin care a trecut", sustin sisndicalistii de la Europol.

Conform acestora, dubla masura cu care actioneaza ministrul Bode demonstreaza ca, in continuare, in MAI dreptatea se imparte dupa pozitie si functie. Sindicalistii sunt convinsi ca daca atitudinea si comportamentul lui Ciocan ar fi fost manifestate de un agent de politie, acesta ar fi fost de mult cercetat, condamnat si dat afara din Politie.

,,Si pentru ca ministrul Bode se intreaba de ce un sindicat se implica intr-o astfel de chestiune, intelegem ca el a fost obisnuit doar cu lideri sindicali obedienti si slugarnici sau care se autointituleaza sindicalisti, asa cum s-a autointitulat si Ciocan, insa Sindicatul Europol, precum a actionat in fiecare situatie, va continua sa ia atitudine si sa isi apere politistii care aplica legea si ajung sa fie pedepsiti pentru asta", arata reprezentantii Europol.

Sindicalistii spun ca au trecut patru zile de la acest incident, iar fiecare ora care trece fara ca ministrul sa sanctioneze acest derapaj al comisarului sef Ciocan sub pretextul unor verificari, ii determina sa creada ca asemenea comportamente sunt tolerate si incurajate la nivelul MAI.

Reprezentantii Sindicatului Europol il acuza pe comisarul sef Christian Ciocan, director imputernicit al Unitatii de Politici Publice din MAI, ca a incalcat legea prin sapte fapte. Potrivit sindicalistilor, Ciocan i-a amenintat si a incercat sa-i intimideze pe agentii de Politie.

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

,,Ciocan a patruns pe o strada unde actiona indicatorul ,,Accesul interzis" si la solicitarea agentilor a refuzat sa se legitimeze, asteptand probabil sa fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agentii de politie au constatat ca autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din placutele de inmatriculare, nu avea actele asupra si a refuzat sa respecte indicatiile politistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca masuri complementare a fost retinuta placuta cu numarul de inmatriculare si i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile", scrie pe reteaua de socializare.

Comisarul sef Christian Ciocan a fost filmat in timp ce se apara si respinge acuzatiile politistilor. Totusi, reprezentantii Europol considera ca atitudinea comisarului a fost scandaloasa.

,,Atitudinea si comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru pozitia pe care o ocupa, recurgand la amenintari si intimidari la adresa agentilor, si chiar i-a jignit afirmand ca nu cunosc legea. Ii felicitam pe colegii Sectiei 4, pentru ca nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmand inclusiv faptul ca nu intelege cum isi permit niste agenti sa il amendeze si sa ii tina morala. Astetam cu mare interes reactia MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasa speta manifestat", mai spun cei de la Europol.

Sursa : www.mediafax.ro