11 sep 2019 - Poliţia Romana

Dosarul mitei de la RAR: Un angajat MAI este cercetat pentru acte de comert incompatibile cu functia | VIDEO

Un angajat al Ministerului Afacerilor Interne este cercetat pentru acte de comerţ incompatibile cu funcţia în dosarul presupuselor mite primite de poliţişti, reprezentanţi RAR şi intermediari, bănuiţi că înmatriculau maşini cu probleme tehnice, peste rând sau falsificând acte.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale Anticorruptie (DGA), Sarmizia Fetcu, a declarat ca ofiterii DGA din peste 20 de judete ale tarii au facut perchezitii in Sibiu, Mures si Valcea, in trei dosare penale ale parchetelor de pe langa tribunale.

"In dosarele respective, initiativa a fost chiar a ofiterilor DGA care s-au sesizat din oficiu cu privire la fapte de coruptie savarsite de functionari publici atat din institutii publice, cat si din MAI si persoane civile in legatura cu identificarea, verificarea tehnica si inmatricularea unor autovehicule second hand. In momentul acesta, chiar se desfasoara o serie de audieri ale persoanelor implicate in aceasta chestiune la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, urmeaza sa vedem masurile care se vor lua impotriva acestora. Vorbim insa de fapte de luare de mita de dare de mita, trafic de in influenta si chiar avem o situatie in care un angajat al MAI este cercetat pentru acte de comert incompatibile cu functia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sarmizia Fetcu.

La Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu au fost dusi pentru audiere in acest caz trei persoane, doi angajati DRPCIV si un politist. Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX ca politistul se ocupa de aducerea unor masini din strainatate, dar si de publicarea anunturilor in spatiul online pana la inregistrarea si comercializarea acestora.

Sursa : www.mediafax.ro