19 mai 2021 - Poliţia Romana

DGA: 25 de politisti din Sibiu, banuiti de spaga ca sa-i ierte pe soferi

25 de poliţişti din Sibiu sunt bănuiţi că luau şpagă ca să-i ierte pe şoferi de încălcarea Codului Rutier. Reacţia conducerii Poliţiei sibiene.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu si politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie - Structura Centrala si serviciile judetene Sibiu, Alba, Brasov si Cluj pun in executare, miercuri, 17 mandate de perchezitie domiciliara pentru probarea unor infractiuni de coruptie intr-o cauza penala in care sunt suspectati 25 agenti de politie din cadrul IPJ Sibiu.

Totodata, sunt puse in executare 33 de mandate de aducere si 3 ordonante de predare inscrisuri si medii de stocare.

Conform unor surse din ancheta, este vorba despre suspiciuni de mita. Politistii ar fi cerut spaga ca sa-i ierte pe soferi de incalcarea Codului Rutier.

IPJ Sibiu anunta ca asigura comunitatea sibiana ca institutia are toleranta zero fata de actele de coruptie, ,,context in care conducerea I.P.J. Sibiu a sprijinit si va sprijini in continuare structurile implicate in derularea anchetei in cauza. Precizam ca actiunea este comuna, iar mai multi politisti din cadrul institutiei noastre sunt implicati activ in desfasurarea anchetei penale".

Sursa : www.mediafax.ro