21 dec 2021 - Poliţia Romana

Dacian Ciolos aduce acuzatii grave Jandarmeriei si conducerii MAI dupa protestele de la Parlament

„Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne şi guvernul au dispărut şi au preferat să asiste pasiv, aşa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Şoşoacă provoacă şi calcă în picioare statul român”, afirmă Dacian Cioloş, după ce protestatarii AUR au forţat intrarea în Parlament.

,,George Simion este un pericol pentru Romania, pentru ca institutiile statului roman au esuat si l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au facut simpatizantii AUR astazi este o noua pata pe obrazul statului roman, cel care, prin institutiile sale, ar fi trebuit sa se asigure ca un miting se poate desfasura in conditii civilizate si ca nu degenereaza in mod iresponsabil. Acelasi stat care in 10 august 2018 inventa o lovitura de stat cu masini-capcana si cocktailuri Molotov ca sa gazeze si sa bata mame, copii si familii care participau la un protest fata de Liviu Dragnea si acolitii sai. Avem dovada ca aceste institutii sunt falimentare si incapabile sa le ofere cetatenilor protectie si siguranta. Stim de ani buni ca sunt capturate politic si ca ezitarile de a pune justitia pe traseul ei normal au legatura tocmai cu aceasta capturare a statului roman", scrie pe Facebook Dacian Ciolos.

El afirma ca, dupa 10 august, ,,nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetatenilor, dupa cum nu stim nici cine sunt vinovatii de la Revolutia din 1989 sau de la mineriade si alte evenimente dramatice pentru care pare ca nu va plati nimeni niciodata".

,,Astazi (marti - n.r.), Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, intregul guvern si-au dat masura capacitatii lor organizationale si comunicationale. Au abandonat toate masurile si toate politicile pe care ar fi trebuit sa le sustina si sa le impuna intr-o perioada de criza sanitara, au disparut si au preferat sa asiste pasiv, asa cum fac ori de cate ori George Simion sau Diana Sosoaca provoaca si calca in picioare statul roman, institutiile sale si pe reprezentantii acestora. Faptul ca acesti politicieni populisti cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL si PSD, care cred ca vor putea stapani curentul populist. Cele doua partide fac tot ce le sta in putinta pentru a stopa reforma pe care am inceput-o noi, de teama de a nu pierde puterea politica, dar hranesc cu buna stiinta excesele iresponsabile si periculoase ale unor marionete politice care se pregatesc sa le ia locul si sa arunce Romania in haos", conchide Ciolos.

Zeci de protestatarii AUR au fortat intrarea in Parlament. Este vorba despre participantii la protestul anuntat de AUR fata de introducerea certificatului verde si de impunerea restrictiilor COVID.

Sursa : www.mediafax.ro