26 mai 2018 - Poliţia Romana

Corpul de control al MAI, verificari la arestul din Campina dupa dezvaluirile lui Razvan Alexe

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că a trimis Corpul de Control pentru a face verificări la Centrul de arest de la Câmpina, fostul procuror Mircea Negulescu îl ancheta cu cătuşele pe masă, cu pistolul în piept şi le uda saltelele în arest ca să nu poată dormi.

"Am vazut si eu expuneri referitoare la Centrul de arest de la Campina si am considerat ca este de datoria mea sa solicit verificari. Inca de la inceputul acestei saptamani corpul de control al ministrului face verificari referitoare la informatiile care au aparut in spatiul public. Imi doresc sa aflam ce s-a intamplat acolo si sa inteleaga toata lumea ca astfel de lucruri nu pot fi tolerate. Am trimis Corpul de control ca mi s-a parut normal ca o institutie a statului sa reactioneze", a declarat, la Romania Tv, Carmen Dan.

Verificarile vin dupa ce omul de afaceri Razvan Alexe a spus ca fostul procuror Mircea Negulescu il ancheta cu catusele pe masa, cu pistolul in piept si le uda saltelele in arest ca sa nu poata dormi.

"Ne ancheta cu catusele pe masa, ne puneau pistolul in piept, ne uda saltelele la arest ca sa nu avem unde sa dormim ca erau 16 grade afara. Avea pistol, binenteles, si dansul, dar si catuse. Am vazut ca a spus el ca nu a avut niciodata catuse. Avea catusele dumnealui in birou, o sa ii si spun, catusele aveau o inscriptiune, ceva cu numarul 19. Nu cunosc ce pistol era, nu am facut scoala militara. Facea asta ca sa dam declaratii de Andreea Cosma si ca sa poata sa ia cenusa din vatra, asa s-a exprimat", a declarat Razvan Alexe, joi, la iesirea de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Afaceristul a precizat ironic ca ar fi vrut sa il salute pe fostul procuror de la DNA Ploiesti, care a fost prezent si el joi la Parchetul General, insa nu a putut din cauza jurnalistilor.

"Banuiesc ca se simte bine in situatia in care e si dansul, inculpat, la fel cum ne-a facut pe noi. Eu impotriva familiei Cosma am dat o singura declaratie, un rand, prin care indicam o persoana, la spusele lui Negulescu, pe care putea dumnealui sa o apese, ca sa scoata declaratiile de care avea nevoie. Ganditi-va, in cusca, un catelus si un tigru. Tigrul era Negulescu, acum e dansul catelus, sunt altii tigri. (...) Cum dansul ne-a vrut tot binele din lume, ii vrem si noi dumnealui tot binele din lume. A ajuns aici, unde toata lumea trebuie sa dea declaratii corecte, la Parchetul General. Familia Cosma, ei sunt cei mai afectati de toata situatia asta, Andreea Cosma a avut de suferit foarte, foarte mult , a pierdut o sarcina", a conchis afaceristul.

Deputatul PSD Andreea Cosma a depus plangere impotriva lui Mircea Negulescu. Ea a afirmat, in nenumarate randuri, ca fostul procuror i-a facut avansuri, iar atunci cand le-a refuzat, Negulescu a amenintat-o ca o va trimite la inchisoare, odata cu tatal sau, Mircea Cosma, fostul presedinte al CJ Prahova, si fratele sau, fostul deputat Vlad Cosma.

Sursa : www.gandul.info