04 aug 2021 - Poliţia Romana

Citu: Foarte buna initiativa MAI de a lansa Cartea Electronica de Identitate in Cluj-Napoca

Foarte bună iniţiativa Ministerul Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărţii Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca, afirmă premierul Florin Cîţu: „Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”.

,,Foarte buna initiativa Ministerul Afacerilor Interne, Romania de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cartii Electronice de Identitate, in municipiul Cluj-Napoca! Viitorul este al digitalizarii si al informatizarii serviciilor publice", transmite Florin Citu.

Premierul mentioneaza ca proiectul va fi extins la nivel national in urmatoarele 18 luni.

,,Sunt convins ca vom extinde acest proiect la nivel national, in termenul stabilit de 18 luni, astfel incat toti romanii sa poata beneficia de Cartea Electronica de Identitate, un document ce ofera mai multa siguranta privind datele cetatenilor. Romania, hai ca se poate", conchide Citu.

Cluj-Napoca este primul oras din tara unde se introduce cartea electronica de identitate.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat intr-o conferinta de presa ca a ales Cluj-Napoca pentru a implementa proiectul pilot privind cartile electronice de identitate deoarece a gasit aici deschidere si interes din partea autoritatilor.

,,Dam startul emiterii cartilor de identitate electronica in cadrul unui proiect pilot pentru care ales municipiul Cluj-Napoca. Am gasit aici deschidere din partea domnului primar Emil Boc si din partea echipei sale pentru implementarea acestui proiect pilot. Le multumesc pentru interesul manifestat pentru acest proiect pilot.. Multumesc echipei tehnice a MAI care, in colaborare cu partenerii institutionali, a pus in practica, prin forte propriii, acest proiect pilot", a declarat luni Bode.

Sursa : www.mediafax.ro