08 iul 2021 - Poliţia Romana

Ciocan ramane fara functia de director imputernicit al Unitatii de Politici Publice din MAI

Comisarul-sef de politie Christian Ciocan a fost demis din functia de director imputernicit al Unitatii de Politici Publice a MAI, anunta Ministerul de Interne.

,,Ca urmare a raportului scris prezentat de catre directorul general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in legatura cu situatia expusa in spatiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus incetarea imputernicirii ofiterului de politie din functia de director al Unitatii de Politici Publice a MAI", anunta Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, comisarul-sef de politie Ciocan Christian isi va desfasura activitatea in functia de executie ocupata anterior in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Reprezentantii Sindicatului Europol l-au acuzat pe comisarul sef Christian Ciocan, director imputernicit al Unitatii de Politici Publice din MAI, ca a incalcat legea prin sapte fapte. Potrivit sindicalistilor, Ciocan i-a amenintat si a incercat sa-i intimideze pe agentii de Politie.

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

,,Ciocan a patruns pe o strada unde actiona indicatorul ,,Accesul interzis" si la solicitarea agentilor a refuzat sa se legitimeze, asteptand probabil sa fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agentii de politie au constatat ca autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din placutele de inmatriculare, nu avea actele asupra si a refuzat sa respecte indicatiile politistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca masuri complementare a fost retinuta placuta cu numarul de inmatriculare si i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile", scrie pe reteaua de socializare.

Comisarul sef Christian Ciocan a fost filmat in timp ce se apara si respinge acuzatiile politistilor. Totusi, reprezentantii Europol considera ca atitudinea comisarului a fost scandaloasa.

,,Atitudinea si comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru pozitia pe care o ocupa, recurgand la amenintari si intimidari la adresa agentilor, si chiar i-a jignit afirmand ca nu cunosc legea. Ii felicitam pe colegii Sectiei 4, pentru ca nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmand inclusiv faptul ca nu intelege cum isi permit niste agenti sa il amendeze si sa ii tina morala. Astetam cu mare interes reactia MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasa speta manifestat", mai spun cei de la Europol.

Sursa : www.mediafax.ro