04 oct 2020 - Poliţia Romana

Cazul elevilor din Constanta, ridicati din curtea scolii si dusi cu duba de Politie. MAI anunta verificari

Conducerea Ministerului de Interne a anuntat, duminica, verificari cu privire la modul in care au intervenit politistii din Constanta care au ridicat si dus la sediu opt elevi din curtea unei scoli. Verificarile sunt facute de Corpul de control al ministrului.

,,Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificari, cu privire la modul de interventie al politistilor din Constanta, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea carora se vor dispune masurile legale care se impun", a transmis duminic seara IGPR.

Si conducerea IPJ Constanta a dispus verificari interne cu privire la modul in care au actionat politistii.

Politia Constanta a precizat ca la nivelul Sectiei 2 Politie au fost inregistrate 4 sesizari scrise si 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul ca se tulbura ordinea si linistea publica a locuitorilor.

Astfel, vineri seara, politistii au identificat un grup de 8 tineri, cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, care erau in curtea scolii la care se refereau sesizarile.

Politististii spun ca i-au instiintat pe tineri ca vor fi condusi la sediul politiei pentru legitimare si luarea de masuri legale.

Fiecare tanar a primit o amenda de 250 de lei, pentru patrunderea, cu incalcarea normelor legale, in scoala, fara a avea acordul scolii pentru folosirea terenului de sport dupa terminarea cursurilor.

Tatal unuia dintre tinerii implicati a declarat ca acestia nu deranjasera cu nimic, nu injurau, nu distrugeau, ci pur si simplu stateau de vorba. In opinia acestuia, copiii aveau dreptul sa intre in curtea scolii.

 

Sursa : www.mediafax.ro