09 mar 2022 - Poliţia Romana

Carbunaru: MAI si-a suplimentat efectivele si programul de lucru la pasapoarte

Ministerul de Interne şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru la centrele de emitere a paşapoartelor, astfel încât să evite pe cât posibil aglomeraţiile, a anunţat, miercuri, după şedinţa de guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

,,Cunosc interesul presei fata de capacitatea Ministerului Afacerilor Interne de a gestiona cresterea din ultimele zile pentru emiterea de noi documente de calatorie.

Sigur, este un drept legal al oricarui cetatean roman si pentru a veni in intampinarea a acestui interes de a obtine pasapoarte de calatorie, Ministerul de Interne si-a suplimentat efectivele si programul de lucru, astfel incat sa evite pe cat posibil aglomeratiile si sa poata emite, intr-un ritm cat mai aproape de necesitate, documentele de calatorie. Evident, este o datorie a institutiilor statului de a gestiona cu responsabilitate si astfel de momente", spune purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

PSD i-a cerut, miercuri, ministrului de Interne, Lucian Bode, sa suplimenteze resursele si sa infiinteze mai multe centre prentru preluarea cererilor de eliberare de pasapoarte.

Sursa : www.mediafax.ro