14 sep 2021 - Penitenciare

Viorel Hrebenciuc a fost luat de politisti de acasa si va fi dus la Penitenciarul Rahova. Politicianul, condamnat la 3 ani de inchisoare pentru trafic de influenta

UPDATE 18:47 Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost luat de politisti de acasa si va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 3 ani de inchisoare.

Dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Investigatii Criminale a pus in aplicare mandatul de executarea a pedepsei cu inchisoarea pentru Viorel Hrebenciuc. Viorel Hrebenciuc, in varsta de 68 de ani, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare. El va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova. Si Gheorghe Stefan a fost condamnat, pedeapsa fiind majorata, fata de fond, de la 3 ani si 9 luni inchisoare la 4 ani si 6 luni inchisoare. In privinta Narcisei Clementina Iorga, instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 3 ani inchisoare pe durata unui termen de incercare de 5 ani. Laura Georgescu, fosta sefa a DNA, a fost condamnata la 4 ani si 4 luni de inchisoare. Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru ca, sustineau anchetatorii la momentul trimiterii in judecata, acesta s-a implicat spre a determina functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Narcisa Iorga a fost urmarita urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru ca i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, in ce mod se poate redobandi licenta si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc. Potrivit DNA, ca urmare a indicatiilor primite de la Narcisa Iorga, ,,persoana respectiva i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel incat acesta sa se implice nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A) ca institutia ce reprezinta singurul organ de reglementare in domeniul audiovizualului sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv". Procurorii anticoruptie sustin ca Viorel Hrebenciuc - deputat si membru al Comitetului Executiv National al PSD -, la cererea lui Gheorghe Stefan, s-a implicat nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul CNA ca institutia sa revina asupra unei decizii prin care a fost retrasa licenta pentru postul Giga TV.

Sursa : www.mediafax.ro