12 aug 2022 - Penitenciare

Verificari la Penitenciarul Craiova dupa ce ,,monstrul" de la Caracal, Gheorghe Dinca, a dat interviu

Sunt verificări la Penitenciarul din Craiova, după ce Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a ucis şi ars două fete în domiciliul lui din Caracal, judeţul Olt, a acordat un interviu presei fără ca acesta să fi fost aprobat.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Dolj au transmis, vineri seara, o reactie dupa ce Gheorghe Dinca a acordat un interviu din penitenciar, el fiind persoana privata de libertate si incarcerata in Penitenciarul Craiova.

,,La data de 12 august a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de introducerea in mod ilicit de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, fapta prevazuta de Legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, fiind intocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova. In fapt, un barbat de 69 de ani, din judetul Olt, incarcerat in Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus in mod ilicit, in spatiul de detinere", transmit reprezentantii Politiei Dolj.

Cercetarile se fac sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul, urmand fi dispuse masuri in consecinta.

Un interviu acordat de Gheorghe Dinca a aparut in Gandul. ,,Monstrul" de la Caracal a povestit cum a violat-o pe Alexandra Macesanu si cum a legat-o apoi de pat, in ,,camera groazei", dar si cum a fost anchetat de politisti si procurori, inclusiv de ofiteri FBI. Dinca vorbeste despre modul in care a decurs ancheta si cum ar fi fost fortat sa-si recunoasca faptele.

La trei ani de cand a fost arestat preventiv, acuzat ca le-a violat, ucis si ars pe Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani), procesul lui Gheorghe Dinca a ajuns la final in prima instanta, la Tribunalul Olt. In septembrie urmeaza sa fie pronuntata sentinta.

Sursa : www.mediafax.ro