Tudorel Toader, discutii cu angajatii din penitenciare. FSANP acuza ca nu a fost invitata
Ministrul Justiţiei discută, joi dimineaţă, cu reprezentanţii angajaţilor din penitenciare, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care i-a cerut în repetate rânduri demisia lui Tudorel Toader, acuzând că nu a fost invitată la dezbateri.
"Ministerul Justitiei a anuntat o intalnire cu sindicatele reprezentative pentru 24 mai 2018, in intervalul orar 08.00 - 10.00, refuzand sa invite si organizatia noastra, declarata reprezentativa prin sentinta definitiva si irevocabila de catre Tribunalul Bucuresti, dupa verificarea indeplinirii conditiilor legale. Insistam, deci, cu solicitarea ca Tudorel Toader sa fie demis din functia de ministru al justitiei, chiar daca nu ne facem iluzii ca se va intampla curand", se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, remis joi dimineata MEDIAFAX.
Sindicalistii enumera motivele pentru care au cerut demisia lui Tudorel Toader de la conducerea ministerului Justitiei.
"I-am cerut ministrului Justitiei sa rezolve problemele sistemului penitenciar si i-am propus si solutii, dupa ce la primele proteste ale personalului a constatat ca exista penitenciare si s-a si deplasat rapid la cel mai apropiat pentru o sesiune foto. Au mai fost ceva vizite, si cam atat. Nici macar una dintre cele 12 probleme n-a fost rezolvata. Ulterior, cand a devenit evident ca ministrul justitiei submineaza penitenciarele desi vorbeste despre modernizare, l-am criticat pentru reducerea la jumatate a investitiilor, obligarea angajatilor la munca fara plata si blocarea sistematica a proiectelor de dezvoltare la stadiul de propunere. Cand au fost incercari de dezinformare am fost nevoiti sa-l corectam pe ministrul Toader. A incercat si incearca sa ascunda efectele negative ale recursului compensatoriu, o gratiere mascata, de care au beneficiat deja cateva mii de infractori, care deja au inceput sa revina in penitenciare", arata FSANP.
Sindicalistii il mai acuza pe ministrul Justitiei ca, desi a incercat sa nege ulterior sumele avansate, lucreaza la un proiect de premiere a infractorilor cu cate 5 - 8 Euro pentru fiecare zi de detentie.
"Totalul efortului financiar pentru bugetul de stat va fi de peste 500 de milioane de Euro. Victimele nu primesc nicio despagubire", conchide Federatia.
Sursa : www.gandul.info