17 aug 2022 - Penitenciare

Sindicalistii din politie si penitenciare protesteaza in fata Guvernului si partidelor PNL si PSD

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Politistilor (SIDEPOL), Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), Federatia Politistilor de Penitenciare (FPP) protesteaza miercuri, de la ora 10.00 in fata Guvernului Romaniei.

La ora 11:00, sindicalistii din politie si din penitenciare se vor deplasa in mars spre sediile principalelor partide politice care formeaza actuala coalitie de guvernare: PNL si PSD.

Politia si penitenciarele acuza clasa politica ca, desi exista bani pentru acordarea cel putin a unei transe salariale din cele doua restante, ,,orgoliul si fuga acerba dupa populism desantat" ii determina pe factorii de decizie din cele doua partide politice sa acorde politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare doar ,,un praf in ochi", in timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maxima.

,,Lipsa de interes a liderilor PSD si PNL pentru eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat reprezinta, in primul rand, o sfidare la adresa cadrelor militare active si in rezerva si, in al doilea rand, o totala neintelegere de catre politicieni a contextului militar de la granita Romaniei. Suma de bani acordata politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare de catre Guvernul Romaniei nu acopera cresterea preturilor la principalele alimente, inflatia si facturile la energie electrica si la gaze naturale. Salariul unui politist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din constructii, situatie care va conduce la deprofesionalizarea politiei, penitenciarelor si a celorlalte structuri de forta ale statului, iar decontarea acestor masuri dezonorante ale PNL si PSD vor fi suportate tot de cetateanul victima a infractorilor", spun sindicalistii.

Sursa : www.mediafax.ro