16 sep 2018 - Penitenciare

Protest in fata Penitenciarului Poarta Alba. Angajatii cer conditii de lucru mai bune

Peste 40 de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă protestează, duminică dimineaţa, în faţa instituţiei, cerând, printre altele, eliminarea discriminărilor salariale, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi plata orelor suplimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au strans, duminica, la ora 10.00, in fata unitatii de detentie, cerand, in principal, conditii de lucru mai bune si plata integrala a orelor suplimentare.

"Actiunea de pichetare a inceput la ora 10.00. Suntem peste 40 de persoane, angajati ai Penitenciarului, aflati in timpul liber. (...) Actiunea se petrece in cadrul celorlalte actiuni de protest declantate la nivel national de catre Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Revendicarile sunt: conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, in continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplatite, stoparea imputernicirilor ilegale, cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Virgil Cirstea, presedintele Sindicatului National SINPEN 2016 Constanta, afiliat la Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Sindicalistii cer si eliminarea discriminarilor salariale, prin aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala, incepand din luna octombrie.

Acestia avertizeaza ca, daca in urma acestor actiuni nu vor fi luate masuri, vor lua in calcul blocarea activitatii penitenciarelor.

Sursa : www.mediafax.ro