04 aug 2022 - Penitenciare

Mohammad Munaf a parasit Romania, dupa ce a fost eliberat din penitenciar. Fusese condamnat pentru rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak

Mohammad Munaf, condamnat la 10 ani de închisoare pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, a fost eliberat din închisoare, şi a părăsit România, după ce, pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi, ca ,,un cetatean american de origine irakiana, in varsta de 59 de ani, fata de care s-a emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntara de 15 zile, (...) a parasit Romania in intervalul de timp mentionat".

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca este vorba de Mohammad Munaf, barbatul care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak: Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci si Marie Jeanne Ion, carora le-a fost ghid.

Munaf a fost eliberat prin decizia Tribunalul Ilfov dupa ce a executat pedeapsa privativa de libertate la Penitenciarul Jilava. Imediat dupa eliberare, lui Munaf i s-a adus la cunostinta ca nu mai are drept de sedere in Romania.

Sursa : www.mediafax.ro