31 iul 2020 - Penitenciare

Inca un angajat din penitenciare, confirmat cu COVID

Un al doilea angajat al Penitenciarului Iaşi a fost confirmat, vineri, cu COVID-19. Este vorba de un poliţist care a lucrat în sectorul operativ, dar a purtat echipament de protecţie, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

,,Va informam ca un al doilea angajat al Penitenciarului Iasi a fost confirmat pozitiv, astazi (vineri-n.r.), la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Politistul de penitenciare a exercitat atributii de serviciu in sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protectie", a transmis ANP, care anuntase anterior un caz similar.

Primele verificari nu indica o sursa comuna de infectare, sustin reprezentantii Administratiei.

Tot vineri, ANP a anuntat ca a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID si un angajat al Centrului de Detentie Braila-Tichilesti. Acesta a exercitat atributii de serviciu in sectorul reintegrare sociala, cu purtarea echipamentului de protectie.

,,Amintim faptul ca activitatile de reintegrare sociala se realizeaza, in acest context epidemiologic, cu respectarea distantei de siguranta si cu portul obligatoriu al echipamentului de protectie, atat de catre angajati, cat si de catre persoanele custodiate. Totodata, demersurile se realizeaza in grupuri restranse si au o durata diminuata. Administratia Centrului a procedat la informarea Directiei de Sanatate Publica Braila, ancheta epidemiologica fiind in curs", a transmis ANP.

Sursa : www.mediafax.ro