30 aug 2022 - Penitenciare

Gheorghe Nichita a fost incarcerat la Penitenciarul Vaslui

IPJ Vaslui anunta ca politistii vasluieni au pus in aplicare marti un mandat de executare a unei pedepse cu inchisoarea emis pe numele unui barbat, in varsta de 65 de ani, domiciliat in municipiul Vaslui.

,,Pe numele acestuia, Tribunalul Iasi a emis astazi, 30 august 2022, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, pe o perioada de 5 ani, pentru savarsirea infractiunii de <instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata>", arata politistii din Vaslui.

Persoana a fost depistata de politisti in municipiul Vaslui si a fost preluata de politistii Serviciului de Investigatii Criminale si dusa la Penitenciarul Vaslui, in vederea executarii pedepsei dispuse de catre instanta judecatoreasca.

Magistratii Curtii de Apel Iasi s-au pronuntat marti in dosarul ,,Amanta". Fostul primar Gheorghe Nichita se intoarce, pentru 5 ani, la inchisoare. Fostul primar fusese condamnat initial la 5 ani si 2 luni de inchisoare, insa sentinta a fost desfiintata, in conditiile in care unele fapte s-au prescris.

Pentru instigare la abuz in serviciu, Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Cuantumul pedepsei pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, a fost majorat de la 4 ani la 5 ani inchisoare.

In acelasi dosar a fost condamnat si fostul sef al Politiei Locale, Liviu Hliboceanu, la 4 ani de inchisoare.

Totodata, instanta a majorat pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a ocupa functia de primar de la 4 ani la 5 ani.

Sentinta Curtii de Apel Iasi in dosarul ,,Amanta" este definitiva.

In urma cu 7 ani, Nichita, pe atunci primar, a fost acuzat ca si-a spionat amanta din Primarie, inclusiv cu ajutorul unor angajati ai Politiei Locale.

Fostul primar a iesit din inchisoare anul trecut, dupa ce a fost condamnat pentru luare de mita.

Sursa : www.mediafax.ro