23 iun 2018 - Penitenciare

FSANP ii raspunde lui Liviu Dragnea, care si-a cerut scuze miilor de detinuti pentru abuz in serviciu

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor i-a răspuns lui Liviu Dragnea, care şi-a cerut scuze miilor de români condamnaţi pentru abuz în serviciu că, de fapt, în luna ianuarie, se aflau 73 de condamnaţi pentru abuz în serviciu, cifră care s-a redus drastic după recursul compensatoriu.

"Domnul Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor si recent condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru infractiuni de abuz in serviciu, a declarat ca isi cere . Nu comentam constructia frazei, emotia momentului explica scaparile, dar, pentru conformitate, precizam ca in penitenciarele romanesti, la 30 ianuarie 2018, se aflau in detentie exact 73 de condamnati la pedepse cu inchisoarea intre 2 si 5 ani pentru infractiunea de abuz in serviciu. Aceasta cifra s-a redus sensibil dupa aplicarea legii recursului compensatoriu", a precizat Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

In schimb, presedintele federatiei tine sa aminteasca presedintelui PSD, Liviu Dragnea, faptul ca in penitenciare sunt incarcerate mii de persoane pentru fapte de violenta carora nu trebuie sa le ceara cineva scuze.

"In penitenciare sunt in schimb mii de criminali (6156), talhari (4387), condamnati pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanti de droguri (1434) si condamnati pentru inselaciune (997). Nu exista niciun motiv ca cineva sa le ceara scuze. Nici macar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Roman. Reamintim ca, dupa aplicarea legii gratierii mascate, 1 din 5 condamnati pentru infractiunile de mai sus au fost pusi in libertate. Astazi sunt asadar liberi pe strada si comit alte infractiuni mii de criminali, violatori, talhari si hoti. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor intoarce facand alte mii de victime", a mai precizat Sorin Dumitrascu.

,,Ca o curiozitate statistica, domnul Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infractiuni de abuz in serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinati pentru asistenta sociala. Banii destinati copiilor orfani sau plasati in grija statutului ori a persoanelor defavorizate, au fost astfel folositi in interes de partid pentru plata unor sinecuristi. In acest context, il informam pe domnul Liviu Dragnea ca Penitenciarul Giurgiu are un grad de ocupare de 87,21%, dar ca ministrul Justitiei a avut grija sa-l clasifice ca fiind in conditii improprii, desi este unul dintre cele 3 penitenciare construite dupa 1989. Va avea, deci, spatiu suficient si va beneficia si de reducere de pedeapsa daca va fi repartizat la acest penitenciar pe baza criteriului domiciliului", a mai subliniat Sorin Dumitrascu.

Liderul FSANP a ii recomanda lui Dragnea sa aiba in vedere milioanele de romani pe care i-a mintit, pentru a-si cere scuze.

,,Asadar, daca simte nevoia sa ceara cuiva iertare, ii recomandam domnului Liviu Dragnea sa se aiba in vedere milioanele de romani pe care i-a mintit, zecile de mii de victime ale infractiunilor care n-au primit nicio despagubire si miile de angajati din penitenciare care, desi lucreaza in conditii improprii, inca mai au de recuperat o datorie de peste 1 milion de ore suplimentare neplatite. Ar fi un inceput. Din pacate, insa, n-o va face. A inventat "statul paralel" asa cum inaintasi ai domniei sale au inventat "agenturili straine", ori - mai tarziu, dupa Revolutie - "elementele reactionare", mai spune Dumitrascu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a cerut vineri iertare miilor de romani, "care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati prin tribunale pe baza acelorasi articole sovietice, iar altii sunt tarati pe la DNA si mai sunt alte mii, zeci de mii, care nici macar nu stiu ca au dosar".

"Raman la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capat si le voi duce. Raman si in conducerea majoritatii parlamentare impreuna cu domnul Calin Popescu Tariceanu. Nu va trece motiunea de cenzura. In schimb, si eu si colegii mei am decis astazi sa fim mult mai fermi si mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie sa facem", a spus liderul PSD.

Sursa : www.gandul.info