18 oct 2018 - Penitenciare

Elena Udrea, citata la penitenciarul din Costa Rica in doua dosare judecate in Romania

Elena Udrea urmează să fie citată la penitenciarul din Costa Rica în procesul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, dar şi într-o altă cauză în care a cerut redeschiderea anchetei pe numele Anei Maria Topoliceanu şi a lui Dinu Pescariu.

Ambele dosare sunt judecate de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

"Fiecare parte din dosar trebuie citata si trebuie citata la locul la care se gaseste, iar in situatia persoanelor care sunt arestate, retinute trebuie citata la locul de detinere, nefacand nicio distinctie legea intre situatia detinerii in tara sau in afara tarii", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu.

In primul dosar, cel privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, Elena Udrea este acuzata de instigare la luare de mita si spalare de bani, in cauza fiind trimisi in judecata si Ioana Basescu, fiica fostului presedinte al Romaniei, dar si afaceristul Dan Adronic.

In cel de-al doilea dosar de pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Elena Udrea a cerut redeschiderea anchetei pentru fosta directoare a Companiei Nationale de Investitii, Ana Maria Topoliceanu, si pentru omul de afaceri Dinu Pescariu, nemultumita de faptul ca fata de acestia doi s-a dispus clasare cauzei, dupa ce au facut denunturi.

"Nu e o miscare noua. Este o plangere impotriva clasarii cauzei fata de Topoliceanu si Pescariu dar e facuta, cred, de la finalul anului trecut sau la inceputul anului astuia. Plangerea a fost facuta impotriva solutiei de clasare", a completat avocatul.

Ambele dosare au fost amanate pentru data de 15 noiembrie, fostul ministru urmand sa fie citat in amandoua.

Elena Udrea se afla in prezent arestata intr-un penitenciar din Costa Rica.

Sursa : www.mediafax.ro