12 sep 2019 - Penitenciare

Dragnea a fost scos din penitenciar. Fostul lider PSD, citat ca martor in dosarul lui Zgonea

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a fost scos, joi, din Penitenciarul Rahova, în condiţiile în care urmează să fie audiat la Tribunalul Bucureşti, ca martor în procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Tot ca martor in dosar a fost citat si fostul premier Victor Ponta, insa, pana la ora transmiterii stirii, acesta nu s-a prezentat la Tribunalul Bucuresti.

Judecatorii au declarat sedinta nepublica.

La inceputul anului trecut, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori ca in perioada iulie 2012 - aprilie 2013, cand era presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte PSD, Valeriu - Stefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrica Dumitru, pe atunci consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrica contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna, in cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrica a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale si a fost numita, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

In acest dosar, Dumitru Dobrica, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau in perioada iunie 2004-decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei.

Sursa : www.mediafax.ro