27 mai 2020 - Penitenciare

De ce a fost eliberat Cristi Borcea: A participat la 150 de cursuri, recenzii de carte, concursuri tematice din penitenciar

Judecatorii Tribunalului Ilfov spun, in motivare, ca l-au eliberat conditionat pe Cristi Borcea pentru ca a avut un comportament adecvat in detentie, a participat la cursuri religioase si artistice.

In ciuda problemelor de sanatate, Borcea a muncit la toate penitenciarele prin care a trecut: Slobozia, Poarta Alba, Valu lui Traian, Jilava. El a lucrat la centrala termica, la spalatorie, la punctul de preluare detinuti.

,,Petentul (Borcea, n.r.) a aratat ca nu figureaza cu nicio sanctiune disciplinara, participand in total la peste 150 de activitati socio-educative constand in concursuri tematice, cursuri, recenzii de carti", arata motivarea instantei.

Judecatorii au apreciat ca fostul patron al FC Dinamo a participat la cursuri tematice si a absolvit nu mai putin de 58 de cursuri artistice, culturale, religioase, sportive. De asemenea, a luat parte la 24 de dezbateri din penitenciar organizate pe diverse teme.

Borcea a fost condamnat anul trecut la 5 ani de inchisoare in dosarul retrocedarii plajelor (alaturi de Radu Mazare), iar instanta a contopit pedeapsa cu cea din dosarul privind transferul jucatorilor. Rezultatul a fost 7 ani si 6 luni de inchisoare.El a fost eliberat in noiembrie anul trecut.

 

Sursa : www.mediafax.ro