07 iun 2021 - Penitenciare

ANP cauta parteneriate pe termen lung. 7.000 de detinuti, gata sa fie angajati

,,In considerarea misiunii sociale a locurilor de detentie, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) aduce in atentia agentilor economici faptul ca, in custodia sistemului politiei penitenciare, se regasesc, la nivel national, aproximativ 7.000 de persoane private de libertate apte pentru indeplinirea unor activitati productive, fie necalificate, fie semicalificate. Intr-o piata a fortei de munca cu numeroase variabile, sistemul penitenciar, prin specificul sau reglementat legislativ, prezinta un atu indubitabil, in sensul ca potentialii angajatori pot avea siguranta necesarului fortei de munca in orice moment. Mai mult decat atat, o eventuala cerere de suplimentare a efectivului de persoane private de libertate implicate in astfel de activitati lucrative poate fi solutionata in numai cateva zile", transmite ANP.

Anual, peste 2.000 de persoane private de libertate lucreaza cu agenti economici in diverse domenii, precum: cablaje auto, confectii incaltaminte, mase plastice, constructii, domeniul tipografic, asamblare componente electrice.

Persoanele private de libertate pot fi contractate cu salariul minim pe economie, fara a mai fi necesara plata contributiilor fata de bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor de sanatate, fond de somaj etc., iar administratia penitenciara desemneaza gratuit un anumit numar de politisti de penitenciare care sunt responsabili de buna desfasurare a activitatilor productive, in colaborare cu reprezentantii beneficiarului.

,,Forta de munca pusa la dispozitie este constanta, disciplinata si eficienta. Administratia Nationala a Penitenciarelor este interesata de parteneriate de lunga durata, la nivel regional sau national. Mentionam ca, printre actualele colaborari, se regasesc relatii contractuale de peste 10 ani. Subliniem ca cele 38 de unitati de detentie sunt astfel amplasate geografic, incat activitatile prestate de persoanele private de libertate pot fi desfasurate in orice zona de interes de pe teritoriul national", mentioneaza ciomunicatul de presa.

Sursa : www.mediafax.ro