06 aug 2018 - Penitenciare

Angajatii din penitenciare intra in GREVA japoneza incepand cu 10 august si organizeaza miting pe 3 octombrie

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare anunţă că va declanşa grevă japoneză de pe 10 august, urmând ca pe 3 octombrie să organizeze un miting la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu marş de protest. Din octombrie, aceştia avertizează că vor refuza să intre la muncă.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta ca protestele angajatilor din penitenciare continua conform calendarului anuntat, la 10 august membrii de sindicat urmand a intra in greva japoneza.

Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate a notificat conducerile penitenciarelor in legatura cu refuzul de a efectua ore suplimentare si a depus sesizari impotriva ordinelor si dispozitiilor ilegale in materia platii orelor suplimentare si a imputernicirilor, actiunea urmand a fi finalizata pe 10 august 2018.

"Rezultatul precedentelor discutii cu ministrul Tudorel Toader si reprezentantii acestuia este doar o lista lunga de promisiuni nerespectate, ceea ce a si determinat declansarea actiunilor de protest, care vor continua pana la rezolvarea problemelor sesizate si demiterea actualului ministru al Justitiei", se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei, remis luni MEDIAFAX.

Sindicalistii cer conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea imputernicirilor ilegale, eliminarea discriminarilor salariale, aprobarea statutului politistului de penitenciare, incetarea abuzului asupra pensionarilor si plata integrala a orelor suplimentare curente.

Potrivit calendarului actiunilor de protest, pe 19 august 2018 - angajatii din penitenciare organizeaza greva prin "exces de zel la accesul in penitenciare si in derularea altor activitati care, desi nu afecteaza drepturile detinutilor, pot duce la blocarea penitenciarelor", intre 27 august si 27 septembrie 2018 e programata pichetarea penitenciarelor de catre 50 - 100 de angajati in uniforma, intre 01 - 10 septembrie 2018, sindicalistii vor depune actiuni in instanta si plangeri penale din partea tuturor sindicatelor membre, urmand ca pe 03 octombrie 2018 sa organizeze miting in uniforma la Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor cu mars de protest intre cele doua institutii.

Incepand cu octombrie 2018, angajatii din penitenciare vor refuza sa intre in serviciu in toate penitenciarele in care nu este asigurat personalul necesar pentru desfasurarea in conditii de siguranta a misiunilor.

Sursa : www.mediafax.ro