15 mai 2018 - Penitenciare

Agentii din sectorul operativ de la Penitenciarul Poarta Alba nu sunt schimbati din tura 12-13 ore; nu au apa curenta si toalete. Sindicalistii ii cer sprijinul ministrului Justitiei

Agenţii din sectorul operativ ai Penitenciarului Poarta Albă nu sunt schimbaţi din tură 12 – 13 ore, iar posturile de pază nu au sistem de climatizare, nu există sursă de apă curentă sau toalete ecologice, sindicaliştii cerând sprijinul ministrului Justiţiei, aflat, marţi, în vizită în Constanţa.

Potrivit unei solicitari adresate ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta, la nivelul Penitenciarului Poarta Alba exista nemultumiri ale personalului in ceea ce priveste lipsa conditiilor de munca.

,,Exista frecvent situatii in care agentii din sectorul operativ nu sunt schimbati din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de paza nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu exista sursa de apa curenta si nici toalete ecologice. Vazand scaderea dramatica a fondurilor alocate pentru imbunatatirea conditiilor de munca, va solicitam sprijinul pentru indreptarea acestei situatii", se arata intr-o solicitare adresata de Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul se afla, marti, intr-o vizita in judetul Constanta si va merge si la v Penitenciarul Constanta - Poarta Alba.

Sursa : www.mediafax.ro