28 oct 2021 - Ministerul de Justiţie

USR tine cu dintii de Ministerul Justitiei. Partidul isi mentine pozitia fata de Guvernul Ciuca

Deputatul USR Mihai Politeanu a declarat ca daca se va reface coalitia cu PNL, din punctul sau de vedere nici nu se pune problema ca USR sa cedeze Ministerul Justitiei.

De asemenea, Politeanu spune ca USR nu sprijina un Guvern minoritar.

,,Pozitionarea noastra este foarte clara si este consistenta, noi nu sustinem un Guvern minoritar. Deci daca vor dori sa negocieze in continuare acest lucru, nu se pune problema (...). Noi am spus de asemenea clar prin presedintele Ciolos ca suntem dispusi sa intram la guvernare alaturi de PNL si UDMR, dar cu un set de conditii, care tin de respectarea angajamentelor din programul de guvernare si cu garantii ca de data asta se intampla", a spus Politeanu, la RFI.

Intrebat de ce ar mai vrea USR-ul refacerea coalitiei cu PNL, dupa prima tentativa esuata, deputatul a raspuns: ,,Din punctul meu de vedere, in mod normal, n-ar trebui sa mai refacem nici o coalitie de guvernare. Eu personal nu cred in buna credinta a PNL-ului, a avut opt luni sa demonstreze ca promisiunile facute romanilor pot deveni realitate. Pe de alta parte si aici este drama pe care o traieste aceasta tara, suntem in plina tragedie pandemica, vorbim de 45.000 de morti de la inceputul pandemiei si de mii de romani care mor saptamanal. Or trebuie sa existe o forma de responsabilitate, pe care vad ca celelalte partide nu o au".

Intrebat daca USR ar trebui sa primeasca aceleasi ministere, in cazul refacerii coalitiei cu PNL si UDMR, Mihai Politeanu a raspuns: ,,In mod cert, da. Am vazut pe surse in media aseara ca una din conditiile pe care vrea sa le puna PNL pentru refacerea coalitiei este ca fostii ministri care sunt si parlamentari si au votat caderea Guvernului Citu sa nu mai faca parte din viitorul Guvern, ceea ce este complet ridicol. Suntem constienti ca una din mizele PNL-ului este Ministerul Justitiei, numirea procurorilor sefi ai parchetelor, asta este vointa domnului presedinte Iohannis. Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema sa cedam Ministerul Justitiei (...). Justitia, Sanatatea si Transporturile ar trebui sa nu fie pe masa".

Sursa : www.mediafax.ro