02 sep 2021 - Ministerul de Justiţie

UPDATE Iohannis a semnat cererea de revocare a lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, anunţă Administraţia Prezidenţială.

UPDATE. Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Iohannis a semnat decretul de revocare din functia de membru al Guvernului a lui Stelian Ion, ministrul Justitiei. De asemenea, seful statului a semnat si decretul de desemnare a lui Lucian Bode in functia de ministru al Justitiei, interimar.

-------------------

Stire initiala. ,,Presedintele a primit cererea de revocare si o analizeaza. Revenim cu informatii", au transmis reprezentantii Administratiei Prezidentiale.

Stelian Ion a fost revocat din functia de ministru al Justitiei, a anuntat premierul Florin Citu. Revocarea a fost motivata de disputa privind avizul pentru programul Anghel Saligny, in valoare de 50 de miliarde de lei.

Premierul l-a revocat din functie pe ministrul Justitiei Stelian Ion

Interimar la Ministerul Justitiei va fi Lucian Bode, acesta fiind al treilea minister pe care il conduce intr-un singur an.

USR-PLUS a anuntat ca si-a retras sustinerea pentru Florin Citu.

,,USR PLUS anunta ca isi retrage sprijinul politic pentru premierul Citu, care a aruncat tara in criza politica. USR PLUS nu a girat si nu va gira niciodata jaful din bani publici, in nicio formula de guvernare.

Cerem Coalitiei sa ia act de lipsa unei majoritati care sa sustina Cabinetul Citu si solicitam declansarea de urgenta a negocierilor in Coalitie pentru desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern.

In situatia in care discutiile din Coalitie vor esua in propunerea unui nou premier, USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern si are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justitie, inclusiv desfiintarea SIIJ si numirile procurorilor-sefi, procese intrerupte de iresponsabilitatea premierului Citu.

Biroul National a decis convocarea Comitetului Politic in data de 11 septembrie.", a anuntat USR-PLUS.

CITESTE SI: Guvernul, gata sa cada! USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva lui Florin Citu / Premierul l-a remaniat pe ministrul Justitiei, Stelian Ion

Sursa : www.mediafax.ro