05 iul 2021 - Ministerul de Justiţie

ULTIMA ORA. Comisia de la Venetia sustine desfiintarea SIIJ in forma propusa de ministrul Justitiei, Stelian Ion

Comisia de la Venetia sustine desfiintarea Sectiei Speciale pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie in forma propusa de Stelian Ion, ministrul Justitiei.

Competentele de coruptie trebuie sa revina la DNA, iar amendamentele la Lege trebuie eliminate, au transmis, luni, si reprezentantii USR PLUS.

,,Infiintarea acestei structuri, din ordinul lui Liviu Dragnea, al carei singur scop a fost din prima clipa intimidarea magistratilor incomozi si protejarea infractorilor, a fost criticata de la bun inceput de toate institutiile europene. Prin urmare, avizul de astazi nu este surprinzator. Mesajul Comisiei de la Venetia este unul foarte clar: ,,primul pas urgent" in procesul de reformare a justitiei este desfiintarea SIIJ", spun cei de la USR PLUS.

In plus, Comisia de la Venetia recomanda eliminarea amendamentelor votate in Camera Deputatilor, deoarece ,,ridica numeroase semne de intrebare atat pe continut, cat si pe procedura".

Dupa mesajul Comisiei de la Venetia, Parlamentul Romaniei primeste, practic, unda verde pentru a desfiinta SIIJ, care este si un obiectiv asumat de USR PLUS.

Sursa : www.mediafax.ro