07 ian 2021 - Ministerul de Justiţie

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, vrea desfiinţarea SIIJ

La cateva zile dupa ce Stelian Ion a trimis catre CSM proiectul de lege privind desfiintarea SIIJ, noul ministru al Justitiei a fost invitatul lui Marius Tuca, aseara, la .

Ministrul a prezentat cateva dintre motivele pentru care doreste desfiintarea sectiei speciale, unul dintre principalele sale obiective. Printre altele, Stelian Ion a amintit de cele doar sase rechizitorii derulate din 2018, de la infiintarea SIIJ.

Stelian Ion, ministrul Justitiei: Sunt mai multe motive. Aceasta sectie avea posibilitatea sa ne demonstreze tuturor care am contestat infiintarea ei la momentul respectiv, ca am gresit, era si asta o posibilitate, cum poate in istorie gasim astfel de exemple. Din pacate, nu s-a intamplat lucrul asta. Si daca dupa atata vreme, peste doi ani de zile, tragem linie si vedem care sunt marile rezultate ale SIIJ, vom constata parti negative, incomensurabil mai mari decat cele pozitive. Mai departe, ce i s-a reprosat DNA-ului, ca e un intreg spectacol in fata acestei institutii, SIIJ a promovat, mi s-a parut fatis ca a facut lucrul asta, in sensul in care erau subiecte importante, iar presa stia, asa din intamplare, ori membri ai CSM, ori altii.

Sursa : www.mediafax.ro