01 iul 2021 - Ministerul de Justiţie

Scandal in Italia. Ministrul Justitiei a suspendat 52 de ofiteri care bateau detinuti in puscarie. Imaginile difuzate au ultragiat societatea italiana

Mai multi detinuti din penitenciarul italian Santa Maria Capua Vetere au fost abuzati fizic si umiliti de catre gardienii care ar fi trebuit sa-i pazeasca. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale inchisorii au facut inconjurul Italiei si au scandalizat opinia publica.

Un detenuto a terra, la schiena sanguinante, il corpo piegato dalle botte subite. E un'altra scena della mattanza, consumata il 6 aprile 2020 nel carcere di 'Francesco Uccella'.

-- Domani (@DomaniGiornale)

Ministrul Justitiei, Marta Cartabia, a inaintat un raport catre fortele de politie abilitate pentru a deschide o ancheta in acest caz. In total, 52 de gardieni ai inchisorii problematice au fost suspendati din functie pana la finalizarea anchetei, .

Dincolo de acele ziduri inalte care inconjoara inchisorile exista o autoritate in persoana statului. Drepturile omului nu inceteaza cand acesta este privat de libertate. Iar acest lucru nu poate fi incalcat de angajatii penitenciarului, care sunt delegati sa supravegheze la buna organizare a locului, a declarat Ministrul de Justitie, MartaCartabia.

Sursa : www.mediafax.ro