19 mar 2023 - Ministerul de Justiţie

Razboiul din Ucraina, anul 2, ziua 24. Germania va trebui sa-l aresteze pe Putin daca acesta intra pe teritoriul sau - ministrul Justitiei, Marco Buschmann / Presedintele rus, vizita surpriza in Mariupol / Armata rusa devasteaza Bahmut. Aliatii Ucrainei impun noi sanctiuni Rusiei

UPDATE 11:10 Germania va trebui sa-l aresteze pe Putin daca acesta intra pe teritoriul sau - ministrul Justitiei, Marco Buschmann ,,Ma astept ca CPI sa se adreseze rapid Interpolului si statelor contractante si sa le ceara executarea acestui ordin", a declarat Buschmann. Pe 17 martie, CPI a emis mandate de arestare pentru Putin si Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru Frepturile copilului care supraveghea deportarile fortate ale copiilor ucraineni. Putin a devenit astfel cel de-al treilea lider de stat in exercitiu caruia i s-a emis un mandat de arestare de la CPI, dupa Omar al-Bashir din Sudan si Muammar Gaddafi din Libia. Decizia CPI obliga 123 de tari care sunt membre ale CPI sa il aresteze pe Putin si sa il trimita la Haga daca acesta intra pe teritoriul lor. O declaratie publicata de CPI arata ca exista ,,motive rezonabile de a crede" ca Putin este direct responsabil pentru supravegherea rapirii si relocarii fortate a peste 16.000 de copii ucraineni de la inceputul invaziei la scara larga. Presedintele Volodymyr Zelensky a declarat ca numarul real ar putea fi mult mai mare. UPDATE 10:00 Putin, vizita surpriza in Mariupol Presedintele Vladimir Putin a facut o vizita la Mariupol, a relatat duminica presa rusa de stat, in ceea ce ar fi prima deplasare a liderului de la Kremlin in teritoriile ocupate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina de la inceputul razboiului, transmite Reuters. UPDATE 9:00Statul Major General declara ca Rusia a pierdut 164.910 soldati de la inceputul invaziei in Ucraina UPDATE 8:00Statul Major General: Fortele ucrainene au respins peste 80 de atacuri rusesti UPDATE 06:00 ONU confirma extinderea Initiativei pentru cereale la Marea Neagra

Potrivit declaratiei ONU, aproximativ ,,25 de milioane de tone metrice de cereale si produse alimentare au fost mutate in 45 de tari, contribuind la scaderea preturilor la alimente la nivel mondial si la stabilizarea pietelor".

UPDATE 04:20Wagner Group va recruta 30.000 de mercenari pana la jumatatea lunii mai

Fondatorul Wagner Group,Yevgeny Prigozhin, sustine ca centrele de recrutare Wagner, despre care a spus ca s-au deschis saptamana trecuta in 42 de orase din Rusia, angajeaza 500-800 de persoane pe zi.

UPDATE 01:05 Numarul ranitilor din Kramatorsk creste la zece

Rusia a bombardat orasul Kramatorsk cu bombe cu dispersie. In total, doi morti si zece raniti sunt in cel mai recent atac al rusilor dat asupra civililor ucraineni.

UPDATE 00:30 Studiu: Sanctiunile impotriva Rusiei vor fi mai apasatoare pe parcursul anului

Sanctiunile impotriva Rusiei ar putea atinge un punct de cotitura in 2023, dar exista oportunitati de a le inaspri, potrivit unui grup de lucru international care le studiaza impactul.

Sursa : www.mediafax.ro