08 nov 2021 - Ministerul de Justiţie

PNL vrea Justitia. Rares Bogdan: Pentru ca exista o istorie, ma voi bate ca Ministerul Justitiei sa fie la PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că singurul minister pentru care se va bate să fie la PNL este cel al Justiţiei, „pentru că există o istorie”.

Rares Bogdan a spus luni ca PNL va da premierul, ,,cum este absolut firesc, desi numele acestuia este apanajul presedintelui".

In ceea ce priveste negocierile cu USR, Rares Bogdan spune ca trebuie continuate discutiile in privinta fostilor ministri USR care au participat la demiterea Guvernului.

,,Este absolut firesc ca in cazul in care continuam sa construim coalitia cu cei din USR sa discutam despre prezenta sau nu a ministrilor care si-au dat jos guvernul in viitorul executiv, daca domniile lor continua cu conditionalitatile legate de premier", a spus liderul liberal.

Acesta a precizat ca PNL nu va renunta la UDMR, chiar daca ar putea sa asigure majoritatea necesara cu PSD.

,,Daca e cazul PSD, vom face o alianta paritara, excluzand insa ministrii UDMR, doi sau trei, pentru ca noi nu renuntam la parteneriat, a fost un partener care din punctul nostru de vedere s-a comportat elegant. Chiar daca am construi cu PSD si am avea majoritate si fara domniile lor, nu e cazul, trebuie sa fie in continuare in guvern, in care sa aiba 2,3 portofolii", a mai spus Rares Bogdan.

Acesta a sustinut ca la intalnirile cu PSD si cu USR nu au fost inaintate nume, nici portofilii, dar ca el se va lupta ca Ministerul Justitiei sa fie al PNL.

,,Pentru a garanta celor 600.000 de oameni care au fost atunci in strada si pentru a garanta celor de la Bruxelles, datorita unei istorii a celor din Parlamentul Romaniei, nu inseamna ca cei actuali vor proceda la fel ca cei de acum 3,4 ani, dar pentru ca exista o istorie, consider ca trebuie sa garantam ca justitia ramane independenta si eu singurul minister pentru care ma voi bate sa fie la PNL, tocmai din perspectiva celor cu care stau de vorba la Bruxelles si a ingrijorarilor acestora, este Ministerul Justitiei. In rest vor fi discutii firesti atat cu USR, cat si cu PSD. Sigur ca domnul Citu este fost ministru al Finantelor, stie cat este de important. Asa pot si eu sa spun ca Ministerul Dezvoltarii este vital, Ministerul Tansporturilor poate cel mai impotant, este Ministerul Invatamantului ca avem refoma Romania Educata. Fiecare minister e important", a adaugat Rares Bogdan.

Sursa : www.mediafax.ro