22 mar 2019 - Ministerul de Justiţie

PLUS anunta ca Ministerul Justitiei confirma faptul ca ia in calcul modificarea codurilor penale

Ministerul Justiţiei arată într-un răspuns oficial adresat Curţii de Apel Bucureşti că are ”în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal şi de Procedură penală”, potrivit unui comunicat de presă al PLUS.

Intr-un proces initiat de Partidul Libertate Unitate si Solidaritate (PLUS), avand ca obiect suspendarea oricarui demers efectuat de Ministerul Justitiei pentru emiterea unor ordonante de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala, ministerul condus de Tudorel Toader recunoaste ca lucreaza la elaborarea unor astfel de ordonante, transmit liderii PLUS.

"La nivelul directiei de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei exista numai in analiza posibilitatea elaborarii unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal si de Procedura penala, ce vizeaza punerea in acord a reglementarilor actuale cu deciziile Curtii Constitutionale, iar in ceea ce priveste amnistia sau gratierea nu exista in procedura de elaborare, dezbatere sau avizare vreun proiect de ordonanta in acest sens", se arata in raspunsul oficial adresat Curtii de Apel Bucuresti.

Liderii PLUS sustin ca informatia confirma zvonurile potrivit carora PSD a blocat adoptarea motiunii indreptate impotriva lui Tudorel Toader in schimbul promisiunii acestuia de a forta modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala printr-o ordonanta de urgenta. "La putin timp dupa ce a fost scapat cu ajutorul PSD de motiunea indreptata impotriva sa de catre parlamentari, ministrul Justitiei recunoaste ca analizeaza posibilitatea de a modifica cele doua Coduri penale prin ordonante de urgenta. O astfel de informatie confirma zvonurile potrivit carora PSD a blocat adoptarea motiunii indreptate impotriva lui Tudorel Toader in schimbul promisiunii acestuia de a forta modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala printr-o ordonanta de urgenta", se mentioneaza in comunicatul PLUS.

Social-democratii i-au reprosat ministrului Tudorel Toader faptul ca nu a adoptat o Ordonanta de Urgenta in privinta Codului Penal si Codului de Procedura Penala, asa cum a fost stabilit in CEx al PSD.

Sursa : www.mediafax.ro