10 nov 2022 - Ministerul de Justiţie

Ministrul Justitiei: reforma pensionarii va respecta statutul de independenta al magistratului

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că în prezent la Ministerul Muncii nu există redactat niciun proiect de lege în domeniul pensionării. Orice decizie va fi luată în baza consultărilor cu specialiştii şi prin respectarea statutului de independenţă al magistratului, mai spune Predoiu.

Ministrul Justitiei a anuntat joi ca reformele propuse de Ministerul Muncii in domeniul pensionarii vor respecta statutul de independenta al magistratului si se vor promova prin proiect de lege, supus avizarii CSM si Ministerului Justitiei.

De asemenea, Predoiu a spus ca ,,reformele vor respecta pe deplin cadrul constitutional si cadrul juridic international la care Romania este parte privind statutul de independenta al magistratului, inclusiv in ceea ce priveste pragul varstei de pensionare."

Proiectul va fi realizat cu consultarea tuturor partenerilor sociali, inclusiv a reprezentantilor autoritatii si puterii judecatoresti, a mai spus ministrul Predoiu. ,,MMPS va concepe si dezvolta proiectul de cadru normativ legal cu transparenta si cu consultarea tuturor partenerilor sociali, inclusiv a reprezentantilor autoritatii si puterii judecatoresti, prin intermediul CSM, garantul independentei Justitiei. La acest moment, nu exista redactat niciun astfel de proiect de lege, MMPS urmand sa definitiveze analizele datelor statistice privind sistemele socio-profesionale in perioada care urmeaza", a anuntat Predoiu prin intermediul unui comunicat de presa.

Discutii pe aceasta tema vor fi si in interiorul Guvernului si al Coalitiei de guvernare.

Sursa : www.mediafax.ro