05 ian 2021 - Ministerul de Justiţie

Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"

Ministru Justitiei, Stelian Ion, a spus, marti, la B1Tv, ca una din prioritatile sale este desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie.

,,Avem foarte multe argumente in acest sens. Sunt atent si la reactiile Asociatiilor Magistratilor. Tragand linie, consider cu tarie ca aceasta Sectie si-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea. (...) Am criticat de la bun inceput aceasta Sectie, insa (...) avea marea sansa sa dovedeasca contrariul, ca este o sectie eficienta, ca poate face lucruri astfel incat sa serveasca intentiilor declarate. Tragem linie si vedem apeluri, cai de atac retrase in dosare foarte controversate, in mod nejustificat", a spus Stelian Ion.

Potrivit acestuia, au fost sase rechizitorii in decurs de doi ani.

Ministrul Justitiei a precizat ca desfiintarea SIIJ nu inseamna ca nu vor mai fi trasi la raspundere magistratii, insa este de parere ca e foarte important ca pentru fiecare categorie in parte de infractiuni sa ancheteze procurori specializati.

Stelian Ion a mai spus ca este convins ca in maximum doua luni de zile se poate adopta o lege in Parlament privind desfiintarea SIIJ.

,,Am spus, dupa evaluarea mea, sfarsitul lunii martie este un termen rezonabil in care cred ca poate fi desfiintata Sectia, fara sa insemne asta ca s-a rezolvat problema din Justitie. Este doar un prim pas, asupra caruia asteapta raspuns si GRECO si Comisia Europeana", a mai spus Stelian Ion.

Sursa : www.mediafax.ro